Terapeut Elin

Elin Bjurenhed

Välkommen till

Elin Bjurenhed

Osteopat


Osteopatin har sitt ursprung i USA under sent 1800-tal där läkaren Andrew Taylor Still introducerade sina teorier om hur sjukdomar borde behandlas med manuella behandlingsmetoder där man nyttjar och främjar kroppens egen förmåga till läkning och upprätthållande av hälsa.


I Sverige utgör osteopaterna en relativt liten yrkesgrupp till skillnad mot många övriga länder i Europa där osteopati är den ledande manuella behandlingsformen. För de flesta svenskar är osteopati något helt nytt men allt fler ser fördelarna och efterfrågan växer stadigt.


Ca 100 000 utövare runt om i världen gör osteopati till den ledande disciplinen inom manuell terapi, följt av kiropraktik. I exempelvis Finland, Frankrike, Schweiz och England arbetar osteopater under legitimation medan den enda kvalitetssäkringen i Sverige är medlemskap i Svenska Osteopatförbundet. I USA är osteopatin införlivad i sjukvården och en osteopat arbetar där under läkarlegitimation.


Diploma in Osteopathy, D.O., är den europeiska yrkestitel som bekräftar en godkänd examen. Europeisk standard är minst 4 års heltidsstudier och de två svenska utbildningarna kvalitetssäkras och valideras av högskolor i Storbritannien.

Osteopati kan vara effektivt vid flertalet tillstånd. Vanliga besvär som patienter söker för är ryggsmärta, stelhet, ledvärk, spänningshuvudvärk, migrän, idrottsskador, ischias, matsmältningsbesvär och premenstruella spänningar. Behandling ges även i förebyggande syfte.


Utmärkande för osteopatin är dess fyra grundprinciper;

  • Kroppen är en enhet: kropp, sinne, själ.
  • Kroppen är kapabel att självreglera, självläka och på egen hand upprätthålla hälsa och vitalitet.
  • Kroppens struktur och funktion är ömsesidigt relaterade till varandra.
  • En osteopatisk behandling baseras på förståelsen för ovanstående principer.


Respekten för kroppens egen förmåga till självläkning samt den holistiska filosofin och tillämpningen av den i varje behandling ger ett hållbart resultat och förbättrar funktionen vilket förebygger framtida problem.


Osteopaten har ett brett register av tekniker och kan således skräddarsy behandlingen efter patientens förutsättningar och behov och behandlingen uppfattas oftast som mjuk och behaglig.


Kontakt och bokning


osteopat@elinbjurenhed.se
www.elinbjurenhed.se
mobil: 070-247 98 67Hitta lediga tider och
boka direkt här:

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accept